Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2008

Εκτροφείο Ελληνικού Ιχνηλάτη"Ο Γράμμος"





















ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σας κάνουμε γνωστό ότι απο 20 Ιουλίου 2010 άρχισε η λειτουργία του ξενοδοχείου Αγριολούλουδο Γράμμου,λόγω μη πρόσβασης στο διαδύκτιο παρακαλούμε για τις κρατήσεις σας μόνο τηλεφωνικά, τηλ:2655031550 , 6946206863 , 6971536320








Το κυριότερο χαρακτηριστικό του Ελληνικού Ιχνηλάτη είναι η κίνηση εργασίας το λεγόμενο «αλώνι» που κάνει ο σκύλος όταν βρίσκει δυσκολία στα ίχνη του λαγού είναι η ίδια κίνηση που κάνει ο λαθροκυνηγός όταν ιχνηλατεί λαγό στο χιόνι, δηλαδή όταν βρεθεί σε αδιέξοδο κάνει κύκλο γύρο από το τελευταίο πάτημα του λαγού για να διαπιστώσει αν ο λαγός βρίσκεται μέσα στον κύκλο η συνεχίζει την πορεία του.
Είναι από τα βασικά πλεονεκτήματα του Ελληνικού Ιχνηλάτη που τον οδηγεί με μεγάλη ευκολία στο γιατάκι του λαγού.
Οι έμπειροι Ελληνικοί Ιχνηλάτες στις εύκολες εποχές ιχνηλασίας (Άνοιξη-Καλοκαίρι) όταν αφεθούν στο λαγότοπο συλλέγουν επιλεκτικά μυρωδιές από διάφορα σημεία (δειγματοληψία) βοσκής του λαγού και σε χρόνο ρεκόρ βγάζουν το πόρισμα και ξεφωλιάζουν τον λαγό με την ορμή και τη παρορμητικότητα που διαθέτουν.


Κάνοντας μια παρομοίωση για περιγράψουμε τον τρόπο εργασίας του Ελληνικού Ιχνηλάτη και υποθέσουμε ότι ο χώρος της τράπεζας είναι ο λαγότοπος, το ταμείο της τράπεζας το γιατάκι του λαγού, ο Ελληνικός Ιχνηλάτης θα οδηγηθεί κατευθείαν στο ταμείο (γιατάκι) χωρίς να περιμένει στην σειρά του ή να ρωτήσει ή να καθυστερήσει για οποιοδήποτε λόγο στο χώρο της τράπεζας.


Ένα από τα βασικά γνωρίσματα του Ελληνικού Ιχνηλάτη είναι η έκφραση της ουράς του σε κάθε ενέργεια. Σε μια αγέλη λύκων είναι εύκολο να διαπιστώσουμε ποιος είναι ο αρχηγός στα αρσενικά αφού είναι ο μοναδικός που έχει σηκωμένη την ουρά του, αντίθετα σε μια αγέλη Ελληνικού Ιχνηλάτη είναι όλοι αρχηγοί με σηκωμένες τις ουρές τους.
Σε αναπαράσταση του 1500 π.χ. απεικονίζεται ο Λαγωνικός σκύλος με σηκωμένη την ουρά του καθώς και στον παγκόσμιο χάρτη Ιχνηλάτων ο Ελληνικός Ιχνηλάτης έχει ανυψωμένη την ουρά του σαν το γιαταγάνι του Κολοκοτρώνη.

Σε μια αγέλη Ελληνικού Ιχνηλάτη θα υπάρχουν πάντα προβλήματα από την ύπαρξη δύο αρσενικών και μεγάλος συναγωνισμός σε κάθε ενεργεία τους,(φαγητό - μεταφορά με αυτοκίνητο-ιχνηλασία-κυνήγι) που δεν θα βρεθεί ποτέ συμβιβασμός καθώς κανένας δεν αποδέχεται το δεύτερο ρόλο.
Ο Ελληνικός Ιχνηλάτης σε κάθε έκφραση της ζωής του έχει σηκωμένη την ουρά του. Κατά την Ιχνηλασία είναι σηκωμένη σαν σπάθα (όρθια) και αρχίζει να κινεί πρώτα την κορυφή της, αν τα ίχνη είναι παλιά (βραδινά) και στη συνέχεια τη βάση της ουράς, αν είναι φρέσκα (πρωινά), στην ίδια πάντα γωνία με τον ορθό του σκύλου και όχι (οριζόντια) πλάγια-πλευρικα ή κάνοντας κύκλους που είναι γνώρισμα Ιταλικών ή Γαλλικών Ιχνηλατών.


Ο Ελληνικός Ιχνηλάτης είναι περήφανο ζώο που δεν αποδέχεται τη βάναυση τιμωρία (ξύλο), δεν συγχωρεί και στην συνέχεια αρνείται να εκτελέσει τις εντολές του αφεντικού του.
Ο Ελληνικός Ιχνηλάτης είναι σκυλί ενός αφεντικού στον οποίο δείχνει εμπιστοσύνη και μπορεί να τον χαϊδεύει να τον πιάνει να τον πλησιάζει σε οποιοδήποτε άλλο άνθρωπο είναι καχύποπτος και κρατάει αποστάσεις. Στον χώρο που ζει είναι αρχηγός και γαβγίζει σε κάθε ξένη εισβολή (ανθρώπου –ζώων κτλ.)

Ο Ελληνικός Ιχνηλάτης είναι ένα περήφανο σκυλί με αρχηγική παρουσία και γι’αυτό πρέπει ο κυνηγός- αφεντικό να του επιβληθεί από μικρή ηλικία, να δημιουργήσει την Ιεραρχία για να μπορεί να τον χειρίζεται χωρίς προβλήματα.
Αρχηγός= Αφεντικό Υπαρχηγός= Ελληνικός Ιχνηλάτης




Σας κάνω γνωστό ότι κατά το έτος 2009 πραγματοποίησα (7) γέννες ελληνικού ιχνηλάτη γενεολογίας ΒΕΚ εγγεγραμένες στον κυνολογικό όμιλο ελλάδος .
Τα κουτάβια εκτροφής μου φέρουν την επωνυμία "ΓΡΑΜΜΟΣ" και φέρουν τατουάζ με το κεφαλαίο γράμμα Μ στο δεξιό μηρό κάθε σκύλου που διατειρείται για όλη του τη ζωή.
Κατά την 1/1/2010 διατηρώ 13 ελληνικούς ιχνηλάτες από τους οποίους δύο είναι ηλικίας μικρότεροι από ενός έτους και ο μεγαλύτερος ειναι έντεκα χρόνων.
Γέννες πραγματοποιώ μόνο κάθε Άνοιξη του κάθε χρόνου.
Τα σκυλιά μου βρίσκονται μόνιμα στο Πληκάτι Ιωαννίνων (Δήμος Μαστοροχωρίων στο Γράμμο σε υψόμετρο 1240μέτρα).
Όποιος επιθυμεί μπορεί να παρακολουθήσει τόσο μορφολογικά όσο και εργασιακά.
Ακόμη είναι στη διάθεση όσων επιθυμούν τα ονόματα -τηλέφωνα ιδιοκτητών σκυλιών δικής μου εκτροφής.
ΣΚΥΛΙ ΑΠΟ ΜΑΝΤΡΙ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙ


Σας κάνουμε γνωστό οτι κατά την 1η Πανελλήνια έκθεση μορφολογίας του Ο.Φ.Ε.Ι που έγινε στις 25 Μαρτίου 2010 στα πλαίσια της DIANA συμμετήχαν 49 Ελληνικοί Ιχνηλάτες.Απο τους οποίους οι 11 Ελληνικοί Ιχνηλάτες ήταν εκτροφής-ιδιοκτησίας Γεωργίου Μπακατσούλα εκτροφής Γράμμου και πήραν τις περισσότερες διακρίσεις συνολικά 7.Συγκεκριμένα:

*ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ
1.ΦΟΙΒΟΣ ΓΡΑΜΜΟΥ
4.ΕΡΜΗΣ ΓΡΑΜΜΟΥ

*ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΥΛΗΚΩΝ
3.ΡΟΥΛΑ ΓΡΑΜΜΟΥ

*ΝΕΩΝ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ
2.ΤΖΑΚ ΓΡΑΜΜΟΥ

*ΝΕΩΝ ΘΥΛΗΚΩΝ
1.ΚΙΡΚΗ ΓΡΑΜΜΟΥ
2.ΛΙΖΑ ΓΡΑΜΜΟΥ
3.ΛΕΝΑ ΓΡΑΜΜΟΥ


- Γιατί να επιλέξουμε ελληνικό ιχνηλάτη για το λαγοκυνήγι.
Α) ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιός είναι ο καλύτερος ιχνηλάτης για το λαγοκυνήγι;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Καλύτερος ιχνηλάτης είναι ο αποτελεσματικότερος σκύλος που φτάνει (ξεφωλιάζει) στο γιατάκι του λαγού σε κάθε εποχή του χρόνου.
Β)ΕΡΩΤΗΣΗ: Γνωρίζοντας τις κινήσεις (ψέμματα) του λαγού ποιά χαρακτηριστικά εργασίας πρέπει να έχει η κυνηγετική φυλή ώστε να φτάνει με ευκολία στο γιατάκι του λαγού;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ιχνηλάτες φρέσκων ιχνών,ιχνηλάτες που κάνουν την κίνηση αλώνι (κύκλος) ιχνηλάτες που λειτουργούν 50-50 δηλαδή για να λύσουν ένα πρόβλημα χρησιμοποιούν 50% τη μύτη και 50% μυαλό,μάτι ,αυτί και ένστικτο.
Γ)ΕΡΩΤΗΣΗ.: Ποιές φυλές ιχνηλατών έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά εργασίας;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο ελληνικός ιχνηλάτης και οι βαλκανικές φυλές ιχνηλατών.
Δ)ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί να επιλέξουμε ελληνικό ιχνηλάτη και όχι κάποια βαλκανική φυλή ιχνηλατών;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Γιατί οι βαλκανικές φυλές είναι σκύλοι δάσους δηλαδή γρήγοροι σκύλοι με πολύ μεγάλη δίωξη και στις περιοχές όπου υπάρχουν αλεπού-ζαρκάδι- αγριογούρουνο τα σκυλιά χάνονται πίσω απο αυτά τα θηράματα αγνοώντας ίχνη λαγού και επαφή με το αφεντικό τους.Σε αντίθεση με τον ελληνικό ιχνηλάτη που αφωσιώνεται στο λαγοκυνήγι και στο αφεντικό του.

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 31-12-2010
Σας κάνω γνωστό οτι το 2010 πραγματοποίησα (5) γέννες ελληνικού ιχνηλάτη εγγεγραμένες στο κυνοφιλικό όμιλο Ελλάδος και έχω 14 ελληνικούς ιχνηλάτες στην κατοχή μου.

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 14-4-2010
Το εκτροφείο Ελληνικού Ιχνηλάτη "Ο Γράμμος" ανακοινώνει οτι στη 2η Πανελλήνια έκθεση Μορφολογίας του ομίλου Ελληνικού Ιχνηλάτη που έγινε στις 1/4/2011 στη DIANA απο τισ 52 συμμετοχές τα 24 σκυλιά ήταν εκτροφής Γράμμου καθώς και 7 σκυλιά προέρχονταν απο επιβήτορα γεννεολογίας Γράμμου, σύνολο 31.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό γνώρισμα των νεαρών Ελληνικών είναι η
συμπεριφορά τους σε κάθε Αντικείμενο-Ζώο-Άνθρωπο με το οποίο έρχονται
σε επαφή, δηλαδή χρησιμοποιεί πρώτα το μάτι για να προσδιορίσει-
αναγνωρίσει (να του δώσει ταυτότητα), λειτουργεί όπως ο αετός,
αντίθετα οι Ιχνηλάτες της Κεντρικής Ευρώπης χρησιμοποιούν αποκλειστικά
μόνο τη μύτη τους.


Ο Ελληνικός Ιχνηλάτης αλλάζει συμπεριφορά κατά την εργασία του,
Ιχνηλασία-Ξεφώλιασμα-Δίωξη. Όταν πλησιάζει στο γιατάκι του λαγού
και γίνεται αντιληπτή από τον κυνηγό είναι μια βασική διαφορά
από τους Ιχνηλάτες της Κεντρικής Ευρώπης που έχουν ίδια ένταση
(συμπεριφορά) τόσο κατά την Ιχνηλασία όσο και για το Ξεφώλιασμα – Δίωξη
π.χ αυξάνει την ένταση κίνησης της ουράς του, ανασηκώνει κατά διαστήματα
τα αυτιά του και είναι σε εγρήγορση αναπήδημα σηκώνοντας το κεφάλι του,
ενώ τα μάτια του ελέγχουν την κάθε κίνηση αφού περιμένει την επαφή με το λαγό.

Οι άξιοι κυνηγετικοί σκύλοι έχουν τρία χαρακτηριστκά γνωρίσματα:

α. Αίσθηση θηράματος
β. Κυνηγετικό ψυχισμό και πάθος
γ. Μορφολογία

Α. Η αίσθηση θηράματος - ξεφώλιασμα αποτελεί 100% κληρονομικό χάρισμα (ταλέντο) το οποίο με την εκπαίδευση, την πάροδο του χρόνουκαι την εμπειρία τελειοποιείται.
Αποτελεί το σπουδαιότερο χάρισμα (ταλέντο) που πρέπει να έχει στόχο η εκτροφή γιατί μόνο η φύση αποφασίζει και δεν χωράει καμιά διόρθωση-βελτίωση.
Είναι ξεκάθαρο, υπάρχουν σκυλιά με ταλέντο και σκυλιά χωρίς ταλέντο.
Αποτελεί το Α της δικής μου εκτροφής στην οποία ακολουθώ ένα σύστημα αναπαραγωγής που βασίζεται σε ένα συνδιασμό μεταξύ(κλειστής,γραμμικής,ανοιχτής) αναπαραγωγής και όχι σε τυχαίες διασταυρώσεις



ΡΙΝΑ ΒΕΑ 3

Η κίνηση του λαγού είναι μαθηματικές πράξεις, πρώτα πρόσθεση-μετά αφαίρεση-πολλαπλασιασμός-διαίρεση κτλ.
Σκύλος που δεν έχει το χάρισμα να λύνει μαθηματικά όσο και να εκπαιδεύεται δεν μπορεί να το αναπληρώσει είναι κάτι ανάλογο με τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι γεννιούνται με το ταλέντο να χειρίζονται την μπάλα ενώ κάποιοι όσο και να προπονούνται δεν μπορούν να μάθουν και να διακριθούν στο ποδόσφαιρο.
Για αυτό το λόγο μπορούμε μέχρι την ηλικία των έξι μηνών μπορούμε να αξιολογήσουμε την αξία των σκύλων.Ακατάλληλα θεωρούνται τα σκυλιά που περιφέρονται γύρω από τα ίχνη γαυγίζοντας σαν μανιασμένα και όταν πέσουν πάνω σε αυτά τα καταπατούν ανόητα σβήνοντας τα , καθώς και τα σκυλιά που αποδέχονται ψευδή ίχνη για αλιθηνά και καμαρώνοντας πάρα πολύ με ότι αν βρίσκουν οδηγούν ξέροντας πολύ καλά ότι εξαπατούν.



ΠΕΤΣΙΟΣ ΒΕΑ 3

Κατά την εκπαίδευση των νεαρών Ιχνηλατών με τη χρήση λαγοτόμαρου αν το σύρουμε σε ένα σημείο μια δεξιά και μια αριστερά και μετά τον τοποθετήσουμε ψηλά σε διαφορετικό σημείο ο Ε.Ι πρέπει να έρθει στο σημείο μια δύο η τρεις το περισσότερο, σκύλος που συνεχίζει να επανέρχεται πολλές φορές στο ίδιο σημείο θεωρείται μετρίων δυνατοτήτων ως ακατάλληλος.



Εκπαίδευση κουταβιών

Ελληνικός Ιχνηλάτης άνω των έξι μηνών όταν ο ιδιοκτήτης τον οδηγήσει
στον κυνηγότοπο και ο σκύλος απομακρυνθεί ενώ ο ιδιοκτήτης ακολουθήσει
αντίθετη κατεύθυνση και κρυφτεί, ο σκύλος που δυσκολεύεται ή αδυνατεί
να εντοπίσει τον ιδιοκτήτη του θεωρείται ακατάλληλος.
Σκύλος που επαναλαμβάνει ιχνηλασία πηγαίνοντας ανάποδα από την πορεία
του λαγού θεωρείται ακατάλληλος.


Β. Κυνηγετικό πάθος-ψυχισμός

Είναι ένα προσόν που κληρονομεί από τους γονείς και διαπιστώνεται από την
ηλικία των δύο μηνών.
Κουτάβι δύο μηνών όταν έρθει σε επαφή με λαγό σκοτωμένο
με τη μυρωδιά του αίματος πρέπει να δαγκώσει και την επόμενη συνάντηση
να δείξει μεγαλύτερη ορμή.
Η εκπαίδευση και η επαφή από την ηλικία των δύο μηνών ξυπνά και
μεγαλώνει τα κυνηγετικά ένστικτα του σκύλου.
Κουτάβι δύο μηνών όταν το τοποθετήσουμε στη σκεπή στεγάστρων
δυο και πλέον μέτρων ψηλά πρέπει να παραμείνει όρθιο και ήρεμο και να
χοροπηδάει σαν να πατάει στο έδαφος, σκύλος που τρέμει ή μένει ακίνητος
στο στέγαστρο θεωρείται ότι δεν μπορεί να γίνει πρωταθλητής .
Κουτάβι δύο μηνών πρέπει να κρατά ψηλά την ουρά του και να εξερευνά με θάρρος κάθε νέο ερεθισμό(μηχανή αυτοκινήτου,νέο περιβάλλον,ζώα,κ.τ.λ)
Κουτάβι δύο μηνών στο κάλεσμα γιά φαγητό σε μακρινό σημείο από την φωλιά του να την εγκαταλείπει χωρίς δισταγμό.
Σε ηλικία τριών εβδομάδων όταν πέρνουμε ένα κουτάβι στα χέρια μας και το απομακρύνουμε από την φωλιά πρέπει να σπαρταράει όπως το μεγάλο ψάρι έξω από το νερό.
Κουτάβι δύο μηνών αν το τοποθετήσουμε ανάσκελα και το πιέζουμε με το χέρι μας στην κοιλιά πρέπει να παλέψει και να αγωνιστεί ώστε να σταθεί ξανά στα πόδια του και όχι να παραδοθεί .
Σε κάθε ξεχασμένο κόκκαλο ή αντικείμενο πρέπει να υπάρχουν καυγάδες-μάχες μεταξύ τών κουταβιών στο παιχνίδι της ιεραρχίας.
Αποτελεί ένα προσόν που μπορεί μέσα από την αναπαραγωγή να προστεθεί στους απογόνους των οποίων οι γονείς δεν το είχαν στο ύψιστο βαθμό.

Γ.Μορφολογία

Είναι προσόν κληρονομικό και είναι αναγκαίο ώστε ο σκύλος να
εργάζεται
-κινείται-κυνηγάει πολλές ώρες χωρίς ίχνος κούρασης.
Ο σκύλος πρέπει να έχει συμμετρία των μελών του.
Για να τρέχει γρήγορα πρέπει να έχει σωστές γωνιώσεις των σκελετών για να μην κουράζεται.
Για να έχει αντοχή πρέπει να έχει αναπτυγμένο όχι στενό στήθος ώστε τα πνευμόνια του να οξυγόνονται σωστά.
Η πυγμή της ουράς δηλώνει και την καλή σπονδυλική στήλη που συνεπάγεται την καλή θέση της λεκάνης που είναι υπέυθηνη για την πίσω κίνηση του σκύλου.
Γίνεται από όλους αντιληπτό όταν αφήσουμε διαφορετικούς σκύλους να
τρέχουν σε έδαφος καλυμμένο από χιόνι άνω των τριάντα εκατοστών ύψος
θα διαπιστώσουμε τους ακούραστους σκύλους λόγω της καλής τους μορφολογίας.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ:Θα ήθελα να συστήσω σε όλους όταν θέλουν να αποκτήσουν ένα κουτάβι να απαιτούν από τον εκτροφέα να μάθουν πόσες γέννες έχει πραγματοποιήσει και να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες των σκυλιών της εκτροφής του ώστε να διαπιστώσουν την αξία τους.Το σημαντικότερο είναι ο εκτροφέας όταν παραδίδει ένα κουτάβι σε ηλικία 60 ημερών πρέπει να περιγράφει στον ιδιοκτήτη και τις τρεις παραμέτρους του χαρακτήρα του κουταβιού.
α.Πως θα αντιδρά το σκυλί σε διάφορους ερεθισμούς π.χ πωσ θα συμπεριφέρεται σε ξένους ανθρώπους κ.τ.λ
β.Τη γνωστική συνιστώσα πόσο γρήγορα θα αντιλαμβάνεται ένα μήνυμα π.χ όταν σηκωθεί ο λαγός πριν φτάσει ο σκύλος,πως θα λειτουργήσει όταν έρθει στο άδειο γιατάκι κ.τ.λ.
γ.Πόσο εκδηλωτικός ή συνεσταλμένος είναι ο σκύλος π.χ όταν συναντά άλλα σκυλιά έχει διάθεσει για παιχνίδι ή είναι σοβαρός κ.τ.λ.
ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΛΑΓΟΣΚΥΛΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΕ ΑΓΡΙΟ ΘΗΡΑΜΑ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΟ(ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ Δ.Δ.ΠΛΗΚΑΤΙΟΥ).ΚΥΡΙΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΧΝΗΛΑΤΗ-ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΠΡΟΟΔΟΣ-ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ-ΕΠΙΣΥΜΑΝΣΗ ΘΕΤΙΚΩΝ-ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ Η ΜΗ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ



ΕΥΑ ΒΕΑ 3

Πρώτη γνωριμία

ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ
ΜΠΑΚΑΤΣΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΚΤΡΟΦΗ ΓΡΑΜΜΟΥ

Ημερομηνία Γέννησης 22/10/1966
Ωροσκόπιο Ζυγός με ωροσκόπο Ζυγό
Πατέρας μιας κόρης, της Λίνας ημ. Γέννησης 6/05/1995
Αγιάτρευτη ασθένεια : κυνοφιλος λαγόσκυλων (σκυλοφαης )

Κάτοικος Δήμου Περάματος Νομού Ιωαννίνων
Τεχνολόγος Γεωπονίας

Ιδιοκτήτης καφέ εστιατορίου δυναμικότητας 400 καθισμάτων στο Πέραμα Ιωαννίνων ”τέσσερις εποχές“. Ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων δωματίων στο Πέραμα Ιωαννίνων.


Ο Γ. Μπακατσούλας με τους ινηλάτες του.

Τον Ιούνιο του 2008 άρχισε η ίδρυση και κατασκευή ξενοδοχείου 3* τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων 6 κτιρίων στο Δήμο Μαστοροχωρίων του Δ.Δ. Πληκατίου του Ν. Ιωαννίνων.
Βρίσκεται σε απόσταση 1200m έξω από τον οικισμό στη περιοχή NATURA στο μόνιμο καταφύγιο Πληκατίου Γράμμου σε υψόμετρο 1350m, κάτω από την κορυφή του Γράμμου σε έκταση 14 στρεμμάτων που θα ολοκληρωθούν οι εργασίες την άνοιξη του 2009.
Στο Δήμο Πληκατίου διατηρώ κυνηγητική κατοικία από το 2003.
Με την επιλεκτική εκτροφή του ελληνικού ιχνηλάτη ασχολούμαι από το 1999 και έχω πραγματοποιήσει 25 γέννες ελληνικών ιχνηλατών.
Ελληνικούς ιχνηλάτες είχα κατά την εφηβεία μου αλλά, η ξενομανία τα νεότερα χρόνια, μας μπέρδεψε και μας οπισθοδρόμησε κυνοφιλικά .
Έχω ασχοληθεί με τις εξής ράτσες: ΜΠΙΓΚΛ –ΣΕΓΚΟΥΤΣΙ- ΜΠΛΕ ΓΑΣΚΟΝΗΣ- ΠΟΣΑΒΑΤΣ- ΒΟΣΝΙΑΚΑ- ΓΚΡΙΦΟΝ- ΤΡΙΧΡΩΜΑ ΓΙΟΓΚΟΣΛΑΒΙΚΑ και ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΛΑΓΟΣΚΥΛΑ και αναρίθμητα ημίαιμα.
Σήμερα χρησιμοποιώ μόνο ελληνικούς ιχνηλάτες .
Το πρώτο μου σκυλί ήταν, σε ηλικία 10 ετών, σεγκούτσι, από τους ιταλούς φίλους του πατέρα μου. Σε ηλικία 13 ετών σκότωσα τον πρώτο μου λαγό.
Η μεγάλη επιθυμία μου είναι να βρίσκομαι στο βουνό μόνιμα και αυτό είναι μια από τις αιτίες για την ανέγερση του ξενοδοχείου στο Γράμμο, μαζί με τα λαγόσκυλά μου.

ΣΤΟΧΟΙ
1. Να πάρω μέρος στην Ευρώπη, σε αγώνες ιχνηλασίας με τους ιχνηλάτες
2. Να γράψω βιβλίο για το γιατάκι του λαγού(κίνηση-συμπεριφορά) μέσα από πραγματικά γεγονότα-παρατηρήσεις
3. Να αναδείξω τους αποτελεσματικότερους ιχνηλάτες της Ευρώπης τους ελληνικούς

ΠΑΡΟΙΜΙΑ: Ο κάμπος βγάζει μουλάρια και τα βουνά παλικαρίσια σκυλιά!

Αυτό εδώ είναι ένα blog αφιερωμένο στην φυλή του ελληνικού ιχνηλάτη. Εδώ θέλουμε να γίνει χώρος συζήτησης και δημοσιεύσεων, για όλους εκείνους που αγαπούν την φυλή.
Είναι ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια, σχόλιο, παρατήρηση.